Magazin

★★★★☆

Care este Capacitatea cortului?

Este important sa iei in considerare numarul de persoane care te vor insoti, precum si toate bagajele sau chiar daca iti iei cu tine animalul de companie, toate acestea trebuie luate in considerare atunci cand alegi un nou cort de camping.

Asa cum am mentionat mai sus, corturile de camping sunt de obicei clasificate in functie de capacitatea si marimea lor, aici putem gasi de la unul care are loc doar pentru o singura persoana, pana la corturi de familie si corturi foarte mari care pot incapea pana la 10 persoane.

Un sfat este sa mariti capacitatea cu o persoana daca va aflati in oricare dintre aceste cazuri:

Daca calatoriti cu un grup mare (de exemplu, de la 6 persoane in sus).

Daca suferiti de claustrofobie

Daca va miscati mult in timpul noptii

Daca intentionati sa calatoriti cu copii mici sau cu cainele dumneavoastra.

Tinand cont de toate aceste lucruri, puteti alege capacitatea care se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastra.

Corturi in functie de anotimpul anului

In functie de anotimpul anului, pot fi folosite diferite tipuri de corturi de camping, care garanteaza o adaptare perfecta la mediul inconjurator si va protejeaza in cele mai nefavorabile conditii.

Din acest motiv, putem gasi diferite tipuri de corturi:

Corturi de camping cu 3 sezoane:

Ar putea fi considerat unul dintre cele mai populare modele de corturi, avand caracteristici precum greutatea foarte redusa si capacitatea de a rezista in anotimpurile de primavara, vara si toamna, dar nefiind capabil sa faca fata iernii sau situatiilor prea reci, precum si ploilor puternice sau furtunilor.

Acesta are trei functii de baza, si anume sa va ofere umbra, protectie impotriva fulgerelor si a ploii, sa fie scutul de care aveti nevoie impotriva insectelor si, de asemenea, sa va ofere intimitate, astfel incat sa puteti dormi foarte confortabil.

Corturi de camping pentru 3 sau 4 sezoane:

Acestea sunt practic o extensie a corturilor cu trei sezoane, servind la protejarea de frigul care nu este prea puternic si, de asemenea, retin caldura in interior, astfel incat temperatura sa ramana echilibrata.

Acestea au structuri mai robuste si mai rigide decat cele anterioare, astfel incat pot face fata unor temperaturi mai scazute, dar nu si iernii in toata splendoarea ei.

Corturi de camping pentru 4 sezoane:

Pe de alta parte, pentru sesiunile de camping din timpul iernii si cand nu vrei ca temperaturile scazute sa iti strice planurile, ar trebui sa ai la indemana un cort de 4 sezoane sau ce e acelasi lucru, care sa iti serveasca pentru toate anotimpurile.

Acestea se caracterizeaza prin faptul ca au captuseli interioare care va tin de cald si impiedica frigul sa devina o problema, datorita faptului ca sunt fabricate din materiale mai groase si mai izolatoare, sunt, de asemenea, mai robuste si pot rezista chiar si la viscole puternice.

Accepti cookies? Citeste mai mult